Vastamainostyöpajat

Eetin uusi opas johdattaa mainoksia parodioivien vastamainosten maailmaan. Käytännöllisen oppaan avulla jokainen opettaja tai kasvattaja voi ohjata vastamainostyöpajan ja käyttää opetuksessa kulttuurihäirinnän ilmiöitä, kuten katutaidetta ja brändiparodioita.

Eetti on järjestänyt vastamainoksiin liittyviä työpajoja eri oppilaitoksiin kahdessa hankkeessaan vuosina 2013-2015. Ulkoministeriön rahoittamassa viestintä- ja globaalikasvatushankkeessa Kehitysmaat mainosten takana kehiteltiin vastamainostyöpajoja yläkouluille ja lukioikäisille. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa mediakasvatushankkeessa Medialukutaitoa vastamainoksista kehiteltiin alakouluille sopiva työpajakonsepti.

Vuoden 2015 mediakasvatushankkeesta voi lukea Kansallisen audiovisuaalisen instituutin blogissa ja Mediakasvatusseuran sivuilla. Read about Eetti's subvertisement workshops in English on the website of the Finnish Society on Media Education.

Työpajoja järjestetään yhä ja alakoulutyöpajoihin liittyvä jatkohanke alkaa kesällä 2016. Kannustamme kasvattajia myös itse ohjaamaan vastamainostyöpajoja käyttämällä Eetin uutta opasta (katso yllä).

Lisätietoja voi tiedustella Anna Ylä-Anttilalta joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen anna.yla-anttila@eetti.fi tai soittamalla numeroon 044 534 8467.