Opetusmateriaalit: vaatteet, elektroniikka ja puuvilla

Aiemmissa globaalikasvatushankkeissaan Eetti on kehittänyt oppitunneille sopivia tehtäviä maailmankaupan ettisistä kysymyksistä, kuten globaalista puuvillan, vaatteiden ja elektroniikan tuotannosta sekä vastuullisesta kuluttamisesta ja vaikuttamistavoista.

Opettajat ja kasvattajat voivat hyödyntää Eetin kehittämiä tehtäviä, tuntirunkoja ja esityksiä opetuksessa. Työpajoissa opitaan keskustelujen, arvojanojen, leikkien, roolipelien, videoiden sekä muiden toiminnallisten menetelmien avulla.

Eetin ilmaiset materiaalit ja oppaat löytyvät helposti kotisivuilta. Painettuja oppaita ja pelejä voi tilata toimistolta.

Valitettavasti Eetin järjestämät kouluvierailut ovat pääasiassa katkolla vuosina 2017–2018, sillä ulkoministeriön myöntämää viestintä- ja globaalikasvatustukea on leikattu radikaalisti.

Globaalin kuluttajan foorumi ja oppikirjat


Globaalikasvatushankkeessaan (2012-2013) Eetti tuotti opettajien ja oppilaiden käyttöön nettioppimateriaali Globaalin kuluttajan foorumin, joka tarjoaa tehtäviä kaikista Eetin globaalikasvatusteemoista. Myös Globaalin kuluttajan oppikirjat ovat käteviä oppitunnilla. Materiaalien kuvaus ja linkit löytyvät täältä.

Puuvillan polut -draamatyöpaja ja Cotton Road -dokumenttielokuva

Globaalikasvatushankkeessaan (2014–2016) Eetti kehitti draamatyöpajan globaalista puuvillan tuotannosta ja vaikuttamistavoista.

Työpajan rungosta löydät oppitunnille soveltuvia tehtäviä, lämmittelyleikkejä ja draamaharjoituksiin tarvittavat roolihahmot. Voit hyödyntää myös hankkeessa käytettyä Prezzi-esitystä.

Voit myös lainata dokumenttielokuvan puuvillasta, ks. traileri täältä. Yhdysvaltalaisen antropologi Laura Kisselin tekemä Cotton Road linkittää yhteen paikkoja ja ihmisiä puuvillan globaalissa tuotantoketjussa. Eetti lainaa suomennettuja DVD-levyjä ei-kaupallisiin näytöksiin tai opetukseen.

 

Vaatteet


*lisätään pian*

Elektroniikka


*lisätään pian*

LiiteKoko
PDF icon Draamatyöpajan runko.pdf911.49 KB